Vriendendienst Hoogvliet

Vriendendienst Hoogvliet is een maatjesproject voor ouderen, mensen met psychische of psychosociale problemen en mensen met een verstandelijke beperking. Mensen die zich aanmelden bij de Vriendendienst Hoogvliet hebben gemeen dat ze zich eenzaam voelen en meer contact met anderen zouden willen.

Iedereen heeft wat te bieden

We gaan ervan uit dat iedereen wat te bieden heeft. Iemand met een verstandelijke beperking kan bijvoorbeeld heel goed de weg weten in Scheveningen. Dat kan handig zijn bij een gezamenlijk uitstapje in die plaats. Een ander weet misschien weer veel van computers en kan andere deelnemers helpen als ze computerproblemen hebben. De Vriendendienst Hoogvliet probeert vraag en aanbod bij elkaar te brengen. We brengen twee mensen met elkaar in contact die eens per week of eens per twee weken samen activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, een museum bezoeken, spelletjes of gewoon gezellig een kopje koffie drinken. Lees hier de ervaring van Joop.

Eenmalig of wekelijks

Bij Vriendendienst Hoogvliet kan het gaan om eenmalige contacten, waarbij je iemand help met iets specifieks zoals het schilderen van een muurtje of het opknappen van je tuin. We spreken dan van een schakeling. Maar je kunt ook langdurig maatje van iemand zijn die (ook) behoefte heeft aan een paartje en menselijk contact. In dat spreken we van een koppeling. Zij bezoeken elkaar voor maximaal anderhalf jaar. Koppels kunnen uiteraard ook daarna contact houden, maar de begeleiding van de Vriendendienst stopt dan.

Gelijkwaardigheid

Iedereen heeft kwaliteiten en kan iets voor een ander betekenen. De een is handig met computers, een ander heeft groene vingers en een derde doet graag boodschappen voor een ander. Bij de Vriendendienst Rotterdam zet je deze kwaliteiten in voor je buurtgenoten en krijg jij op je beurt ook iets terug als jij dat nodig hebt. Het contact wat ontstaat is op basis van gelijkwaardigheid en gezamenlijke interesses. Het ‘maatje’ is dus geen hulpverlener. Je gaat met elkaar om zoals je met een goede kennis of vriend zou omgaan. Vandaar ook de naam ‘Vriendendienst’.

Ondersteuning

De medewerkers van de Vriendendienst Hoogvliet neemt een paar keer per jaar contact op om te informeren hoe het gaat. Bij problemen is er altijd tijd voor een gesprek. Deskundigheidsbevordering doen we onder andere via themabijeenkomsten en cursussen. Daarnaast zijn er regelmatig vrijwilligersuitjes.

Maatje worden

Lijkt het je wat en wil je je gelijk aanmelden? Leuk!
Mail naar vriendendienst@stichtingcorridor.nl. Vertel ons wie je bent en waarom het jou leuk lijkt om maatje te worden.

Wij nemen na jouw aanmelding binnen twee weken contact met je op en nodigen je uit voor een intakegesprek. We vinden het belangrijk dat we je persoonlijk leren kennen en we meer horen over jouw wensen en interesses. Als we iemand kennen die mooi aansluit bij jouw voorkeuren, maken we een afspraak voor een ontmoeting. Klikt het, dan maken jullie zelf verdere afspraken als ‘koppel’. Als er op dat moment nog geen maatje voor je is, kom je op de wachtlijst. Zolang je op de wachtlijst staat, nemen we minstens twee maal per jaar contact met je op.

Locatie

De Vriendendienst Hoogvliet vind je op Middenbaan Noord 43 in Hoogvliet. Dat is in de vestiging van Goed Gekleed. Heb je een afspraak, loop dan gerust binnen en vraag naar de Vriendendienst.

Actuele maatjes vacatures in Hoogvliet

Actuele maatjesvacatures in Hoogvliet vind je hier.