Corridor ondersteuning

Corridor biedt ondersteuning op maat aan mensen met een psychiatrische achtergrond. Die ondersteuning kan in groepen plaatsvinden of een-op-een.

Bij Corridor Ondersteuning kun je onder andere terecht voor:

Arrangement, Indicatie, beschikking of maatwerkvoorziening

Voor ondersteuning door Corridor heb je meestal een indicatie nodig. Gemeentes in de regio gebruiken hiervoor verschillende termen: indicatie, arrangement, maatwerkvoorziening, beschikking of een combinatie van deze termen. Ze betekenen ongeveer hetzelfde: toestemming van de gemeente om gebruik te maken van bepaalde voorzieningen. Voor het verlenen van die toestemming heeft elke gemeente ook weer eigen procedures.

Procedure arrangementen Rotterdam:

In Rotterdam heb je het wijkteam nodig. Je kunt het wijkteam niet zelf benaderen; je hebt een doorverwijzing nodig van de VraagWijzer (telefoon 14010), het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of je huisarts.
Nadat je bent doorverwezen, komt een medewerker van het wijkteam bij je thuis om samen met jou te bepalen welke hulp er nodig is. Het wijkteam schrijft een ondersteuningsplan, waarmee je bij Corridor hulp kunt krijgen. Dit plan bestrijkt alle leefgebieden, van huishouding tot netwerk.

Tip: ben je al bekend met Corridor en weet je zeker dat je hulp bij Corridor wilt afnemen, dan kan iemand van Corridor aanwezig zijn bij het gesprek met de medewerker van het wijkteam.

Procedure indicaties Capelle, Krimpen aan de IJssel, Vlaardingen en Schiedam:

Bij Capelle aan de IJssel, Krimpen aan de IJssel, Vlaardingen en Schiedam zijn de procedures voor indicaties of maatwerkvoorzieningen anders dan in Rotterdam. Bel Corridor Ondersteuning (telefoon 010 – 276 29 67) voor informatie en hulp bij de aanvraag.